Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś myślałam co tu zrobić na obiad, a że miałam mrożone nerki i wczoraj od mroziłam to zrobiłam pyszny sos.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 666
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 666
Składniki
Nerki przekroić na pół i porządnie wymoczyć, do garnka dodać wodę oraz suszone warzywa obgotować pokrojone na mniejsze kawałki nerki do czasu wyparowania 2 szklanek wody wtedy nerki są już miękkie, wodę odlać i wypłukać nerki, następnie wymienić wodę wlać 2 szklanki dodać suszone warzywa, ziela angielskie, liść laurowy i zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki po chwili śmietanę rozprowadzoną w pół szklanki wody z mąką, zalać nerki, doprawić do smaku solą lub jarzynką i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami surówką moją z chyli oraz opieńkami w occie, uwielbiamy podroby każdego rodzaju.