Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś myślałam co tu zrobić na obiad, a że miałam mrożone nerki i wczoraj od mroziłam to zrobiłam pyszny sos.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 246
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 246
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 397
Składniki
Nerki przekroić na pół i porządnie wymoczyć, do garnka dodać wodę oraz suszone warzywa obgotować pokrojone na mniejsze kawałki nerki do czasu wyparowania 2 szklanek wody wtedy nerki są już miękkie, wodę odlać i wypłukać nerki, następnie wymienić wodę wlać 2 szklanki dodać suszone warzywa, ziela angielskie, liść laurowy i zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki po chwili śmietanę rozprowadzoną w pół szklanki wody z mąką, zalać nerki, doprawić do smaku solą lub jarzynką i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami surówką moją z chyli oraz opieńkami w occie, uwielbiamy podroby każdego rodzaju.