Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś myślałam co tu zrobić na obiad, a że miałam mrożone nerki i wczoraj od mroziłam to zrobiłam pyszny sos.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8929
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6333
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8929
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6333
Składniki
Nerki przekroić na pół i porządnie wymoczyć, do garnka dodać wodę oraz suszone warzywa obgotować pokrojone na mniejsze kawałki nerki do czasu wyparowania 2 szklanek wody wtedy nerki są już miękkie, wodę odlać i wypłukać nerki, następnie wymienić wodę wlać 2 szklanki dodać suszone warzywa, ziela angielskie, liść laurowy i zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki po chwili śmietanę rozprowadzoną w pół szklanki wody z mąką, zalać nerki, doprawić do smaku solą lub jarzynką i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami surówką moją z chyli oraz opieńkami w occie, uwielbiamy podroby każdego rodzaju.