Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś myślałam co tu zrobić na obiad, a że miałam mrożone nerki i wczoraj od mroziłam to zrobiłam pyszny sos.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5835
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7533
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5835
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7533
Składniki
Nerki przekroić na pół i porządnie wymoczyć, do garnka dodać wodę oraz suszone warzywa obgotować pokrojone na mniejsze kawałki nerki do czasu wyparowania 2 szklanek wody wtedy nerki są już miękkie, wodę odlać i wypłukać nerki, następnie wymienić wodę wlać 2 szklanki dodać suszone warzywa, ziela angielskie, liść laurowy i zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki po chwili śmietanę rozprowadzoną w pół szklanki wody z mąką, zalać nerki, doprawić do smaku solą lub jarzynką i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami surówką moją z chyli oraz opieńkami w occie, uwielbiamy podroby każdego rodzaju.