Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe włoskie spaghetti carbonara to tylko makaron, boczek, ser i żółtka, jednak często spotykamy wersje na bazie śmietany którą często robimy, serowo- śmietanowy sos jest bardzo delikatny i smaczny.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3826
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2918
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 386
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3826
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2918
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 386
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz a skwarki będą rumiane.
Śmietanę podgrzej wymieszaj z żółtkami i startym serem. Odcedzony makaron dodaj do masy śmietanowo- jajecznej, na koniec dodaj boczek.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie podaj posypane startym serem .