Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe włoskie spaghetti carbonara to tylko makaron, boczek, ser i żółtka, jednak często spotykamy wersje na bazie śmietany którą często robimy, serowo- śmietanowy sos jest bardzo delikatny i smaczny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz a skwarki będą rumiane.
Śmietanę podgrzej wymieszaj z żółtkami i startym serem. Odcedzony makaron dodaj do masy śmietanowo- jajecznej, na koniec dodaj boczek.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie podaj posypane startym serem .