Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe włoskie spaghetti carbonara to tylko makaron, boczek, ser i żółtka, jednak często spotykamy wersje na bazie śmietany którą często robimy, serowo- śmietanowy sos jest bardzo delikatny i smaczny.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz a skwarki będą rumiane.
Śmietanę podgrzej wymieszaj z żółtkami i startym serem. Odcedzony makaron dodaj do masy śmietanowo- jajecznej, na koniec dodaj boczek.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie podaj posypane startym serem .