Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe włoskie spaghetti carbonara to tylko makaron, boczek, ser i żółtka, jednak często spotykamy wersje na bazie śmietany którą często robimy, serowo- śmietanowy sos jest bardzo delikatny i smaczny.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3389
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29357
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 169
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18764
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 768
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3389
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29357
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 169
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18764
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 768
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz a skwarki będą rumiane.
Śmietanę podgrzej wymieszaj z żółtkami i startym serem. Odcedzony makaron dodaj do masy śmietanowo- jajecznej, na koniec dodaj boczek.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie podaj posypane startym serem .