Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe włoskie spaghetti carbonara to tylko makaron, boczek, ser i żółtka, jednak często spotykamy wersje na bazie śmietany którą często robimy, serowo- śmietanowy sos jest bardzo delikatny i smaczny.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 79
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 119
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5283
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 79
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 119
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5283
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz a skwarki będą rumiane.
Śmietanę podgrzej wymieszaj z żółtkami i startym serem. Odcedzony makaron dodaj do masy śmietanowo- jajecznej, na koniec dodaj boczek.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie podaj posypane startym serem .