Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
makaron, podroby i sos słodko-kwaśny :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Mięso oczyszczam, myję i kroję na mniejsze części. Zalewam wodą z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Zagotowuję i duszę 0,5 godziny. Ćwiartkę wyjmuję i odstawiam do przestudzenia, a żołądki duszę dalej przez godzinę. Po tym czasie odlewam około szklanki wywaru. Podroby odsączam i ponownie wkładam do garnka. Dodaję obrane mięso z ćwiartki. Zagotowuję. Dodaję zalewę z ananasa, ocet i jogurt. Mieszam bardzo dokładnie i pozostawiam odkryte na najmniejszej mocy palnika. Rozmrożony groszek łączę z umytą i pokrojoną w kostkę papryką oraz odsączoną kukurydzą. Podsmażam na rozgrzanej oliwie do zarumienienia. Dodaję do sosu. Dymki siekam, ananasa kroję w kostkę a banana rozgniatam widelcem na puree. Dodaję do sosu i mieszam dokładnie. Podgrzewam około 5 minut. Przyprawiam do smaku. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente. Odcedzam. Nakładam natychmiast z sosem. Dodaję odrobinę konfitury. Posypuję szczypiorem, wiórkami i chili.