Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
makaron, podroby i sos słodko-kwaśny :)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 924
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 671
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 924
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 671
Składniki
Mięso oczyszczam, myję i kroję na mniejsze części. Zalewam wodą z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Zagotowuję i duszę 0,5 godziny. Ćwiartkę wyjmuję i odstawiam do przestudzenia, a żołądki duszę dalej przez godzinę. Po tym czasie odlewam około szklanki wywaru. Podroby odsączam i ponownie wkładam do garnka. Dodaję obrane mięso z ćwiartki. Zagotowuję. Dodaję zalewę z ananasa, ocet i jogurt. Mieszam bardzo dokładnie i pozostawiam odkryte na najmniejszej mocy palnika. Rozmrożony groszek łączę z umytą i pokrojoną w kostkę papryką oraz odsączoną kukurydzą. Podsmażam na rozgrzanej oliwie do zarumienienia. Dodaję do sosu. Dymki siekam, ananasa kroję w kostkę a banana rozgniatam widelcem na puree. Dodaję do sosu i mieszam dokładnie. Podgrzewam około 5 minut. Przyprawiam do smaku. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente. Odcedzam. Nakładam natychmiast z sosem. Dodaję odrobinę konfitury. Posypuję szczypiorem, wiórkami i chili.