Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
makaron, podroby i sos słodko-kwaśny :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182221
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 322
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182221
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 322
Składniki
Mięso oczyszczam, myję i kroję na mniejsze części. Zalewam wodą z liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Zagotowuję i duszę 0,5 godziny. Ćwiartkę wyjmuję i odstawiam do przestudzenia, a żołądki duszę dalej przez godzinę. Po tym czasie odlewam około szklanki wywaru. Podroby odsączam i ponownie wkładam do garnka. Dodaję obrane mięso z ćwiartki. Zagotowuję. Dodaję zalewę z ananasa, ocet i jogurt. Mieszam bardzo dokładnie i pozostawiam odkryte na najmniejszej mocy palnika. Rozmrożony groszek łączę z umytą i pokrojoną w kostkę papryką oraz odsączoną kukurydzą. Podsmażam na rozgrzanej oliwie do zarumienienia. Dodaję do sosu. Dymki siekam, ananasa kroję w kostkę a banana rozgniatam widelcem na puree. Dodaję do sosu i mieszam dokładnie. Podgrzewam około 5 minut. Przyprawiam do smaku. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente. Odcedzam. Nakładam natychmiast z sosem. Dodaję odrobinę konfitury. Posypuję szczypiorem, wiórkami i chili.