Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj te kluseczki się gotuje w wodzie, podobnie jak pierogi, ja jednak proponuję Wam wersję smażoną, czyli niekoniecznie dla osób na diecie :-) Z drugiej strony - kto bogatemu zabroni! Mąki znajdziemy tu symboliczną ilość, będzie za to mlecznie i ryżowo... i podam Wam mój sprawdzony sposób na to jak nie przypalić tego cudeńka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 210
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2436
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 210
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2436
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
Ryż gotujemy w mleku, mieszając co chwilę. Gdy wchłonie już prawie cały płyn, zdejmujemy z ognia garnek, dodajemy cukier i ściśle owijamy ciepłą kołdrą (garnek oczywiście zabezpieczamy pokrywką). Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie dodajmy jaja i mąkę. Knedle formujemy rękami zwilżonymi delikatnie wodą (ja zawsze mam miskę pod ręką), a następnie panierujemy w bułce tartej. Knedle smażymy na rozgrzanym oleju, tak aby sięgał on przynajmniej połowy ich wysokości.