Do góry

Dania główne Przepis na:

Nieloty kombinowane:)

Nieloty kombinowane:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 629

Dodano:

Odsłon: 3372

w moim domu zasmakowało nawet najbardziej wybrednym

Składniki

  • skrzydełka, 10-14 szt.
  • ryż, 2 woreczki
  • por, 1 szt
  • kukurydza, 1 puszka
  • marchewka, 3-4 szt
  • jabłka, 2 szt
  • Natka pietruszki, duży pęczek
  • przyprawa do kurczaka
  • imbir, 2 łyżeczki
  • papryka ostra, 2 łyżeczki
  • majeranek
  • bulion z kostki, ok. 300 ml
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Nieloty kombinowane:)

Przygotowanie

  1. Skrzydełka posypać przyprawą do kurczaka, papryka i imbirem. Odstawić do lodówki na 30 min.

  2. Marchew zetrzeć na tarce o duzych oczkach i razem z pokrojonym porem i jabłkami podsmażyć. Na koniec dodać kukurydzę posypać lekko majerankiem. Doprawić według własnego uznania ( ja miałam słodkie jabłka więc zaryzykowałam i dodałam łyżeczkę płynnego chili)

  3. W międzyczasie można gotować ryż ok 10 min. Połowę pietruszki dodać do warzyw a druga do ugotowanego ryżu.

  4. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć ryż zalać bulionem następnie warzywa i skrzydełka ( aby czas pieczenia skrócić można wcześniej zamarynowane skrzydełka podsmażyć ). Przypkryć pokrywą i piec ok 40-45 min w 190 st. Na ok. 15 min przed koncem pieczenia zdjąć pokrywę aby "nieloty" się zrumieniły.

  5. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń