Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie obiadowe.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5622
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5622
Składniki
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, drobno pokrojone chili i cebulkę. Przesmażyć krótko. Dodać pokrojone pomidory (razem z sosem), dodać pokrojone w krążki oliwki, anchovis w małe kawałki, rozdrobnionego tuńczyka i kapary. Dusić razem na małym ogniu przez 10 minut. Ugotować w międzyczasie makaron wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron włożyć do rondla i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii i/lub oregano. Uwaga: w tym daniu trzeba uważać z solą, ponieważ anchovis są bardzo słone.