Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie obiadowe.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, drobno pokrojone chili i cebulkę. Przesmażyć krótko. Dodać pokrojone pomidory (razem z sosem), dodać pokrojone w krążki oliwki, anchovis w małe kawałki, rozdrobnionego tuńczyka i kapary. Dusić razem na małym ogniu przez 10 minut. Ugotować w międzyczasie makaron wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron włożyć do rondla i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii i/lub oregano. Uwaga: w tym daniu trzeba uważać z solą, ponieważ anchovis są bardzo słone.