Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie obiadowe.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7813
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2991
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7813
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2991
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, drobno pokrojone chili i cebulkę. Przesmażyć krótko. Dodać pokrojone pomidory (razem z sosem), dodać pokrojone w krążki oliwki, anchovis w małe kawałki, rozdrobnionego tuńczyka i kapary. Dusić razem na małym ogniu przez 10 minut. Ugotować w międzyczasie makaron wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron włożyć do rondla i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii i/lub oregano. Uwaga: w tym daniu trzeba uważać z solą, ponieważ anchovis są bardzo słone.