Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie obiadowe.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1440
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1601
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1440
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1601
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, drobno pokrojone chili i cebulkę. Przesmażyć krótko. Dodać pokrojone pomidory (razem z sosem), dodać pokrojone w krążki oliwki, anchovis w małe kawałki, rozdrobnionego tuńczyka i kapary. Dusić razem na małym ogniu przez 10 minut. Ugotować w międzyczasie makaron wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron włożyć do rondla i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii i/lub oregano. Uwaga: w tym daniu trzeba uważać z solą, ponieważ anchovis są bardzo słone.