Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję smażoną rybę Nototenie z ziemniakami i surówką ze swojskiej, kiszonej z żurawiną kapusty.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 157
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 91
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 157
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 91
Składniki
Tuszki rozmrażamy na durszlaku, tak żeby od razu ociekały z wody. Rozmrożone tuszki czyścimy z łusek i płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie. Osuszone tuszki skrapiamy sokiem z cytryny, solimy pieprzymy i obtaczamy w mące.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi, posypanymi zieleniną ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z cebulką i oliwą. Smacznego :)