Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję smażoną rybę Nototenie z ziemniakami i surówką ze swojskiej, kiszonej z żurawiną kapusty.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3493
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3493
Składniki
Tuszki rozmrażamy na durszlaku, tak żeby od razu ociekały z wody. Rozmrożone tuszki czyścimy z łusek i płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie. Osuszone tuszki skrapiamy sokiem z cytryny, solimy pieprzymy i obtaczamy w mące.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi, posypanymi zieleniną ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z cebulką i oliwą. Smacznego :)