Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję smażoną rybę Nototenie z ziemniakami i surówką ze swojskiej, kiszonej z żurawiną kapusty.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2132
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2132
Składniki
Tuszki rozmrażamy na durszlaku, tak żeby od razu ociekały z wody. Rozmrożone tuszki czyścimy z łusek i płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie. Osuszone tuszki skrapiamy sokiem z cytryny, solimy pieprzymy i obtaczamy w mące.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi, posypanymi zieleniną ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z cebulką i oliwą. Smacznego :)