Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję smażoną rybę Nototenie z ziemniakami i surówką ze swojskiej, kiszonej z żurawiną kapusty.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9972
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5246
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 689
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9972
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5246
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 689
Składniki
Tuszki rozmrażamy na durszlaku, tak żeby od razu ociekały z wody. Rozmrożone tuszki czyścimy z łusek i płuczemy w bieżącej, zimnej wodzie. Osuszone tuszki skrapiamy sokiem z cytryny, solimy pieprzymy i obtaczamy w mące.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi, posypanymi zieleniną ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z cebulką i oliwą. Smacznego :)