Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w piekarniku. Kurczak delikatny i soczysty. Pyszna propozycja na szybki obiad.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15099
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3215
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8899
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15099
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3215
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8899
Składniki
Nóżki dokładnie myjemy, osuszamy, następie przecinamy na dwie części i nacieramy mieszanką oleju ze wszystkimi przyprawami. Tak zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego co najmniej na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C i pieczemy nóżki pod przykryciem godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywę i trzymamy mięso jeszcze do 40 minut w piekarniku, aż się przyrumieni. Podajemy nóżki z ulubionymi dodatkami.
Nóżki z kurczaka pieczone w piekarniku gotowe!