Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecam pyszne, szybkie danie, które zasmakuje każdemu, polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2995
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Mięso układamy w naczyniu.
5. Kalafior dzielimy na małe różyczki i prużymy na maśle. 6. Do kalafiora dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchew.
7. Przyprawiamy pod koniec przyprawą kurkumą i wlewamy śmietanę, 2 minutki gotujemy.
8. Sos wraz z warzywami, przekładamy obok mięsa. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego.