Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7550
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7550
Składniki
Dzień wcześniej gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron jest wystudzony jego indeks glikemiczny spada i nie rośnie po ponownym podgrzaniu.
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy przez 20 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i ksylitolu.
Mięso z uda kurczaka nacieramy mieszanką przypraw i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Makaron podgrzewamy na odrobinie oliwy. Podajemy wraz z mięsem i ugotowanym kalafiorem również polanym oliwą. Smacznego