Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4138
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1848
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4138
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1848
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
Dzień wcześniej gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron jest wystudzony jego indeks glikemiczny spada i nie rośnie po ponownym podgrzaniu.
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy przez 20 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i ksylitolu.
Mięso z uda kurczaka nacieramy mieszanką przypraw i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Makaron podgrzewamy na odrobinie oliwy. Podajemy wraz z mięsem i ugotowanym kalafiorem również polanym oliwą. Smacznego