Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, sycący wieprzowy gulasz z warzywami w pikantnym sosie paprykowym. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w średnią kostkę, przekładamy do miseczki lub pojemnika - dodajemy olej lub oliwę, paprykę ostrą, słodką, chili, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy aż wszystkie kawałki mięsa pokryją się przyprawami i odstawiamy co najmniej na godzinę. Po tym czasie w dużym garnku obsmażamy mięso i zalewamy wodą tak by każdy kawałek był przykryty. Dusimy pod pokrywką ok 30 min.
W tym czasie odsączamy fasolkę, obieramy ziemniaki i kroimy w większą kostkę, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone wrzucamy do mięsa i dusimy kolejne 20 min. Ogórki kiszone kroimy na ćwiartki lub mniejsze kawałki a paprykę kroimy w paski. Dorzucamy do mięsa i dusimy ok 10 min.
Następnie do gulaszu wlewamy sos ze słoika, mieszamy i zagotowujemy. Smacznego!