Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryż - kurczak - warzywa jako podstawowy zestaw treningowy, wartości i proporcje zachowane, sposób podania urozmaicony :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1171
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1171
Składniki
Ryż Wymieszany z trójkolorową komosą gotuję w proporcji 1 porcja mieszanki na 2 porcje wody przez 10 minut, przykrywam szczelna pokrywką i zostawiam na gorącym żeliwnym wyłączonym palniku lub zawijam w koc. Odstawiam to na ok. 40 minut, maks do godziny.
Mięso Kroję na drobne kawałki, takie na jeden kęs. Duszę na beztłuszczowej rondlo-patelni pod przykryciem z 2 łyżkami wody ok. 10 minut. Nie musi być całkiem uduszone, bo ciąg dlaszy nastąpi w towarzystwie warzyw.
Warzywa - z nich robię sos. Cukinię myję, obieram i trę na tarce lub blenduję (bez pestek). Dorzucam ją do uduszonego już mięsa. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, pozbawiam pestek i dorzucam do rondlo-patelni. Doprawiam i duszę dalej pod przykryciem jakiś kwadrans, mieszając od czasu do czasu - aż warzywa się rozpadną i zrobi się z nich gęsty sos. Dobre było aż mlaskało :)) Smacznego:)