Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich domowników, a jednocześnie nie będzie wymagał długiego przesiadywania w kuchni? Mamy dla ciebie doskonały przepis. Piersi z kurczaka w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek i pora, to obiad, który zachwyca smakiem. Mięso wychodzi soczyste i pyszne. Możesz zaserwować go z ugotowanymi ziemniakami lub aksamitnym purée.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Piersi z kurczaka przekrój na pół, aby powstały cztery płaty. Oprósz je solą i pieprzem. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i usmaż mięso z dwóch stron na złoty kolor, zdejmij mięso z ognia.
Na tej samej patelni rozpuść masło i podsmaż na niej pora i pieczarki pokrojone w plastry. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień i powoli wlej śmietankę do całości. Podgrzewaj kilka minut na małym ogniu.
Dodaj piersi z kurczaka i wszystko jeszcze chwilę podduś w sosie. Gotowe danie na niedzielę podawaj z gotowanymi ziemniakami lub purée.