Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich domowników, a jednocześnie nie będzie wymagał długiego przesiadywania w kuchni? Mamy dla ciebie doskonały przepis. Piersi z kurczaka w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek i pora, to obiad, który zachwyca smakiem. Mięso wychodzi soczyste i pyszne. Możesz zaserwować go z ugotowanymi ziemniakami lub aksamitnym purée.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 693
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 693
Składniki
Piersi z kurczaka przekrój na pół, aby powstały cztery płaty. Oprósz je solą i pieprzem. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i usmaż mięso z dwóch stron na złoty kolor, zdejmij mięso z ognia.
Na tej samej patelni rozpuść masło i podsmaż na niej pora i pieczarki pokrojone w plastry. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień i powoli wlej śmietankę do całości. Podgrzewaj kilka minut na małym ogniu.
Dodaj piersi z kurczaka i wszystko jeszcze chwilę podduś w sosie. Gotowe danie na niedzielę podawaj z gotowanymi ziemniakami lub purée.