Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad we dwoje (i nie tylko).
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22362
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43353
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22362
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43353
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Z kilku z nich wykrawamy foremką serduszka, resztę kroimy w słupki.
Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, przekładamy do niego ziemniaki, posypujemy przyprawą do drobiu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 50 min.
Mięso myjemy, lekko rozbijamy, panierujemy w mleku oraz panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Paprykę myjemy i dwiema foremkami (mniejszą i większą) wykrawamy z niej kształty serc.
Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i drobno siekamy. Pozostałości z wyciętej papryki oraz ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Warzywa mieszamy z ketchupem, doprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie).
Na talerzu układamy sznycle z kurczaka, upieczone ziemniaki. Do środka wyciętego z papryki serca nakładamy sos. Ozdabiamy ogórkami i natką pietruszki.