Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa.Mój syn nie lubi placków ziemniaczanych ale to danie zjada ze smakiem
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Chyba nie muszę pisać jak się robi placki ziemniaczane.......
Danie to robię zawsze na drugi dzień.Placki pokroić w kwadraty i odsmażyć na patelni na której smażyliśmy placki dzień wcześniej.2 Jajka rozbełtać troszke posolić, popieprzyć(można dodać paprykę słodką)i wylać na zrumienione kwadraciki ziemniaczane.Smażyć az jajka sie zetną(krócej bądz dłużej jak kto woli).Podawać z keczupem,kwaśną śmietaną lub bez niczego.