Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo duszone mięso rozpływa się w ustach
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1124
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 883
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1124
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 883
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 498
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej ogony.
Cebulę i seler pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do ogonów, smażyć razem kilka minut. Wlać wino, dusić około 20 minut do odparowania.
Gdy wino odparuje, wrzucić do garnka pomidory, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe. Dusić na bardzo małym ogniu 4-5 godzin, aż mięso będzie odchodziło od kości.W trakcie duszenia, w razie potrzeby, dolewać wodę gdyby sos robił się zbyt gęsty.
Podawać z pajdą domowego chleba, posypane natką pietruszki.