Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo duszone mięso rozpływa się w ustach
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej ogony.
Cebulę i seler pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do ogonów, smażyć razem kilka minut. Wlać wino, dusić około 20 minut do odparowania.
Gdy wino odparuje, wrzucić do garnka pomidory, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe. Dusić na bardzo małym ogniu 4-5 godzin, aż mięso będzie odchodziło od kości.W trakcie duszenia, w razie potrzeby, dolewać wodę gdyby sos robił się zbyt gęsty.
Podawać z pajdą domowego chleba, posypane natką pietruszki.