Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo duszone mięso rozpływa się w ustach
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2289
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1413
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 521
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3571
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2289
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1413
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 521
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3571
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej ogony.
Cebulę i seler pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do ogonów, smażyć razem kilka minut. Wlać wino, dusić około 20 minut do odparowania.
Gdy wino odparuje, wrzucić do garnka pomidory, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe. Dusić na bardzo małym ogniu 4-5 godzin, aż mięso będzie odchodziło od kości.W trakcie duszenia, w razie potrzeby, dolewać wodę gdyby sos robił się zbyt gęsty.
Podawać z pajdą domowego chleba, posypane natką pietruszki.