Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo duszone mięso rozpływa się w ustach
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3938
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19924
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3050
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4267
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3938
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19924
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3050
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4267
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej ogony.
Cebulę i seler pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do ogonów, smażyć razem kilka minut. Wlać wino, dusić około 20 minut do odparowania.
Gdy wino odparuje, wrzucić do garnka pomidory, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe. Dusić na bardzo małym ogniu 4-5 godzin, aż mięso będzie odchodziło od kości.W trakcie duszenia, w razie potrzeby, dolewać wodę gdyby sos robił się zbyt gęsty.
Podawać z pajdą domowego chleba, posypane natką pietruszki.