Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z rodzaju - szybko, zdrowo i pożywnie. Uwielbiam takie połączenia, które mogę szybko przygotować, a następnie czerpać dużą przyjemność z jedzenia, które dostarcza mi pozytywnej energii. Taki posiłek najczęściej wybieram po treningu lub kiedy chcę zjeść szybki, ale zdrowy, lekki i sycący posiłek. Poszczególne składniki dania doskonale ze sobą współgrają. Okoń jest delikatny i soczysty. Soczystość dostarczają nam również warzywa, które otula nuta oregano. Serdecznie polecam :D
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12179
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12179
Składniki
Oczyszczony filet z okonia dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz grubo mielonym pieprzem. Ryby odstawiamy na około 10 minut.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka i szklimy ją delikatnie na oliwie z oliwek.
Cukinie kroimy w plastry, paprykę w paski, dodajemy do zeszklonej cebuli i dusimy wszystko, aż warzywa będą odpowiednio miękkie (najlepiej, gdy będą al dente). Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Filety z okonia smażymy na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek po 2 - 3 minuty z każdej strony*. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekanym rozmarynem. * Optymalny czas smażenia sprawi, że ryba będzie delikatna i soczysta.
Warzywa nakładamy na talerze, a na nich układamy usmażoną rybę. Danie podajemy z plastrami cytryny.
Życzę smacznego! :)