Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad na upalne dni, smaki dzieciństwa, z wakacyjnych wypoczynków na wsi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13932
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6358
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13932
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6358
Składniki
Z podgardla na patelni smażymy skwarki, dodajemy do smażących się skwarek mięso pokrojone w większą kostkę i cebulę, także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, smażymy do miękkości mięsa.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu odlewamy wodę, odparowujemy, posypujemy koprem, mieszamy potrząsając.
Nakładamy na talerze, okraszamy tłuszczem ze skwarkami i kawałkami mięsa. Podajemy razem ze szklanką zimnego zsiadłego mleka. Smacznego :)