Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad na upalne dni, smaki dzieciństwa, z wakacyjnych wypoczynków na wsi.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3196
Składniki
Z podgardla na patelni smażymy skwarki, dodajemy do smażących się skwarek mięso pokrojone w większą kostkę i cebulę, także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, smażymy do miękkości mięsa.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu odlewamy wodę, odparowujemy, posypujemy koprem, mieszamy potrząsając.
Nakładamy na talerze, okraszamy tłuszczem ze skwarkami i kawałkami mięsa. Podajemy razem ze szklanką zimnego zsiadłego mleka. Smacznego :)