Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, sycące, smaczne danie dla wszystkich, którzy lubią omlety, jednak szczególnie dla osób liczących kalorie. Odchudzony omlet z kiełkami... Polecam!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 192
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 103
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 192
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 103
Składniki
Jajka, mleko (wodę) i sól rozbić trzepaczką rózgową lub widelcem na jednolitą masę, dodać ulubione kiełki, wymieszać. Na patelni rozgrzać masło (oliwę z oliwek), wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, omlet złożyć i zsunąć z patelni. Podawać z ulubiona surówką. U mnie dzisiaj omletowi towarzyszyła czerwona kalarepka. Uwaga: Z podanych składników powstaje omlet dla jednej osoby. Smacznego.