Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spotkanie dwóch gigantów kuchni europejskiej: francuskiej i włoskiej na polskiej patelni i do tego w 15 minut.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 77
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 77
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu. Odcedzamy i mieszamy z łyżeczką masła.
+ Pomidory kroimy na na ćwiartki. Usuwamy pestki, a miąższ pomidora kroimy na 1 cm kawałki. + Paprykę kroimy na 1 cm kawałki. + Jajka roztrzepujemy na puszystą masę. Odrobinę solimy i pieprzymy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy paprykę i na małym ogniu dusimy 2 minuty. Wlewamy masę jajeczną. Jak tylko spód się zetnie dodajemy pomidory a po chwilce makaron. Podważamy spód omlety by płynna masa jajeczna spłynęła na dół i się ścieła. Na koniec posypujemy pietruszką.