Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spotkanie dwóch gigantów kuchni europejskiej: francuskiej i włoskiej na polskiej patelni i do tego w 15 minut.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu. Odcedzamy i mieszamy z łyżeczką masła.
+ Pomidory kroimy na na ćwiartki. Usuwamy pestki, a miąższ pomidora kroimy na 1 cm kawałki. + Paprykę kroimy na 1 cm kawałki. + Jajka roztrzepujemy na puszystą masę. Odrobinę solimy i pieprzymy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy paprykę i na małym ogniu dusimy 2 minuty. Wlewamy masę jajeczną. Jak tylko spód się zetnie dodajemy pomidory a po chwilce makaron. Podważamy spód omlety by płynna masa jajeczna spłynęła na dół i się ścieła. Na koniec posypujemy pietruszką.