Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spotkanie dwóch gigantów kuchni europejskiej: francuskiej i włoskiej na polskiej patelni i do tego w 15 minut.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1637
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1637
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Składniki
Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu. Odcedzamy i mieszamy z łyżeczką masła.
+ Pomidory kroimy na na ćwiartki. Usuwamy pestki, a miąższ pomidora kroimy na 1 cm kawałki. + Paprykę kroimy na 1 cm kawałki. + Jajka roztrzepujemy na puszystą masę. Odrobinę solimy i pieprzymy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy paprykę i na małym ogniu dusimy 2 minuty. Wlewamy masę jajeczną. Jak tylko spód się zetnie dodajemy pomidory a po chwilce makaron. Podważamy spód omlety by płynna masa jajeczna spłynęła na dół i się ścieła. Na koniec posypujemy pietruszką.