Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastepna wersja japonskiego omleta. Chociaz istnieje wiele róznych mozliwosci, w tej wersji zdecydowalam sie wykorzystac to, co zostalo w mojej lodówce: wedzony losos i mnóstwo swiezych ziól. Ale mozna tez oczywiscie eksperymentowac ze skladnikami i dodac papryke, szynke czy ser cheddar. Efekt nadaje sie na sniadanie, obiad, kolacje lub przystawke.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101237
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5777
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101237
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5777
Składniki
Roztrzepac jajka, doprawic do smaku i dodac drobno posiekane ziola. Wlac ¼ mieszanki jajek i ziól na patelnie i dodac do niej kawalki wedzonego lososia. Gdy jajka zaczna sie scinac, zwinac je delikatnie do srodka. Nastepnie przesunac zwineta czesc do konca patelni, a na wolne miejsce wlac kolejna ¼ mieszanki jajek i ziół, rozlozyc na niej kilka kawałków wedzonego łososia i kontynuowac zwijanie, gdy jajka zaczna sie scinac. Kiedy mieszanka jajek jest juz prawie usmazona, w ostatnim etapie nie dodawac juz do niej lososia, w ten sposób jajko bedzie sie lepiej rolowac i omlet bedzie gladszy.
Gdy omlet jest calkiem zrolowany, poczekac kilka minut i pokroic go na kawalki. Ozdobic kazdy kawalek resztkami lososia, koprem i czarnym sezamem i podac z dowolnym sosem.