Do góry

Dania główne Przepis na:

Orecchiette w pomidorach z warzywami

Orecchiette w pomidorach z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2287 Ocena: 50332

Dodano:

Odsłon: 2901

Mięso w tym przepisie można całkowicie pominąć, i tak wyjdzie pysznie. My użyliśmy, bo nam zostało, mrozić nie chcieliśmy.

Składniki

  • 400 g makaronu orecchiette
  • 2 młode marchewki
  • 1 kawałek białej części pora
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g karkówki wieprzowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem
  • 100 g pieczarek
  • 100 g groszku cukrowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Orecchiette w pomidorach z warzywami

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojone warzywa (oprócz groszku i pieczarek), przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, pieczarki i groszek. Dusimy przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby sos redukujemy.
    Do sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń