Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pełne witamin danie z ostrymi przyprawami curry, mango chutney i soją. Nie może w tym daniu zabraknąć cebuli ani kwaśnego jabłka dla kontrastu. Najlepsza wątróbka cielęca jest krótko smażona na prawdziwym maśle. Powinna być w środku jasnoróżowa, bo wtedy jest najbardziej soczysta i miękka. Z tymi orientalnymi przyprawami danie najbardziej i najlepiej smakuje z ryżem.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 999
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 444
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 578
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4299
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5765
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 999
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 444
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 578
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4299
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5765
Składniki
Wątróbkę pokroić w plastry i wrzucić do miski, zalać mlekiem i odstawić na 30 min.
Osaczyć wątrobę ręcznikiem papierowym z nadmiaru płynu. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć 2-3 minuty po każdej stronie zależne od grubości wątróbki, powinna być w środku jasnoróżowa. Na koniec posolić i i zdjąć z patelni.
Obraną cebulę pokroić w plasterki usmażyć na maśle aż trochę zmięknie jabłka pokroić w ćwiartki usunąć nasienia i dodać razem z curry i krótko smażyć.
Na koniec dodać śmietankę. Gotować 2-3 minuty. Doprawić solą i soją.
Włożyć wątróbkę i zagotować .