Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że bardzo lubię kolorowe dania. Jeśli na talerzu mam zielone, pomarańczowe, czerwone to aż chce się jeść. Ja jestem akurat z tych co jedzą głównie oczami. Dla mnie danie ma zarówno smakować jak i pięknie wyglądać. A jeszcze jak można go przyrządzić w pół godziny to już w ogóle jest super! :) Dziś przedstawiam więc szybkie, smaczne i kolorowe placuszki marchewkowe z orientalną nutą.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 86
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 34
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 305
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 86
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 34
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 305
Składniki
Obraną marchewkę i ziemniaki ucieram na tarce o małych oczkach. Tofu ucieram na dużych. Cebulę drobno siekam. Wszystko przekładam do miski, dodaję jajko, mąki, otręby, sodę i wszystkie przyprawy. Mieszam dokładnie. Jeśli masa jest za rzadka można dodać więcej otrąb.
Smażę na niewielkiej ilości małą placuszki po kilka minut z każdej strony. Z podanych proporcji wyszło mi 8 placuszków. Można podawać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.