Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne skrzydełka z kurczaka to ciekawe danie dla amatorów orientalnych smaków. Skrzydełka podane z sałatką z pomidorów i czerwonej cebuli to znakomite połaczenie, można je również podać z ugotowanym ryżem.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 280
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 7
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 435
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1077
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 280
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 7
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 435
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1077
Składniki
Do miski wlewamy olej, miód, dodajemy keczup, sok z cytryny, sos sojowy, starty imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Z umytych skrzydełek odcinamy końcówki, skrzydełka przekładamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie obtaczamy je w przygotowanym sosie. Tak przygotowane skrzydełka wkładamy na 2 godziny do lodówki. Zamarynowane skrzydełka układamy w żaroodpornym naczyniu a następnie pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około godziny. W połowie pieczenia skrzydełka dwracamy na drugą stronę aby ładnie się zrumieniły.
Umyte pomidory kroimy w małą kostkę, czerwoną cebulę drobno siekamy. Pokrojone składniki wrzucamy do miski, skrapamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą oraz pieprzem i łączymy ze sobą. Gotową sałatkę podajemy z upieczonymi skrzydełkami.