Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne skrzydełka z kurczaka to ciekawe danie dla amatorów orientalnych smaków. Skrzydełka podane z sałatką z pomidorów i czerwonej cebuli to znakomite połaczenie, można je również podać z ugotowanym ryżem.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 142
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2230
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4154
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 142
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2230
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4154
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Składniki
Do miski wlewamy olej, miód, dodajemy keczup, sok z cytryny, sos sojowy, starty imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Z umytych skrzydełek odcinamy końcówki, skrzydełka przekładamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie obtaczamy je w przygotowanym sosie. Tak przygotowane skrzydełka wkładamy na 2 godziny do lodówki. Zamarynowane skrzydełka układamy w żaroodpornym naczyniu a następnie pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około godziny. W połowie pieczenia skrzydełka dwracamy na drugą stronę aby ładnie się zrumieniły.
Umyte pomidory kroimy w małą kostkę, czerwoną cebulę drobno siekamy. Pokrojone składniki wrzucamy do miski, skrapamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą oraz pieprzem i łączymy ze sobą. Gotową sałatkę podajemy z upieczonymi skrzydełkami.