Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podane z kaszą jeczmienną pęczak.
garnek,patelnia,piekarnik
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2755
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101943
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2755
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101943
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Składniki
Łososia dzielimy na dwie części, odcinamy skórę opłukujemy i osuszamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Dodajemy łososia i odkładamy na 1 godzinę.
Po godzinie nagrzewamy piekarnik do temeratury 220° C (termoobieg) z naczyniem w którym będziemy piec łososia. Następnie wstawiamy kaszę pęczak. Do gotującej osolonej wody wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut.
Na gorącą blachę przekładamy łososia i pieczemy przez 10 minut. Resztę marynaty zostawiamy.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Podsmażamy fasolkę i dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę. Chwilę podsmażamy, wsypujemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pozostałą część marynaty gotujemy na wolnym ogniu żeby zgęstniała. Na talerz przekładamy kaszę z warzywami, kładziemy na górę łososia i polewamy małą ilością skarmelizowanej marynaty. Gotowe… Smacznego