Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podane z kaszą jeczmienną pęczak.
garnek,patelnia,piekarnik
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 148
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 148
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 77
Składniki
Łososia dzielimy na dwie części, odcinamy skórę opłukujemy i osuszamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Dodajemy łososia i odkładamy na 1 godzinę.
Po godzinie nagrzewamy piekarnik do temeratury 220° C (termoobieg) z naczyniem w którym będziemy piec łososia. Następnie wstawiamy kaszę pęczak. Do gotującej osolonej wody wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut.
Na gorącą blachę przekładamy łososia i pieczemy przez 10 minut. Resztę marynaty zostawiamy.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Podsmażamy fasolkę i dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę. Chwilę podsmażamy, wsypujemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pozostałą część marynaty gotujemy na wolnym ogniu żeby zgęstniała. Na talerz przekładamy kaszę z warzywami, kładziemy na górę łososia i polewamy małą ilością skarmelizowanej marynaty. Gotowe… Smacznego