Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkisz jest odmianą pszenicy, ma delikatny smak i jest lekkostrawny. Zawiera dużo więcej cennych składników i minerałów niż pszenica, bogaty jest w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne: żelazo, potas, wapń i cynk. Warto wprowadzić go do jadłospisu.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Składniki
Kaszę orkiszową gotujemy w bulionie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z kaszą orkiszową i mixem sałat.