Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkisz jest odmianą pszenicy, ma delikatny smak i jest lekkostrawny. Zawiera dużo więcej cennych składników i minerałów niż pszenica, bogaty jest w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne: żelazo, potas, wapń i cynk. Warto wprowadzić go do jadłospisu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Składniki
Kaszę orkiszową gotujemy w bulionie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z kaszą orkiszową i mixem sałat.