Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne racuchy - z sosem słodko kwaśnym stanowią niesamowite połączenie smaków.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 53
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 32
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 713
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 17
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 53
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 32
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 713
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 17
Składniki
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę. Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia. Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku. Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.