Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne racuchy - z sosem słodko kwaśnym stanowią niesamowite połączenie smaków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 284
Składniki
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę. Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia. Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku. Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.