Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 548
Dodano: 13.10.2016
Odsłon: 1270
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę.
Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia.
Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku.
Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Docherro 14 października 2016Zgłoś do usunięcia
Super i pomysłowe racuszki:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 13 października 2016Zgłoś do usunięcia
Ale smakowite mniammm :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 13 października 2016Zgłoś do usunięcia
Super <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 13 października 2016Zgłoś do usunięcia
Pomysłowe i bardzo apetyczne racuszki :) Mniam <31 Kto głosował? | Odpowiedz