Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne racuchy - z sosem słodko kwaśnym stanowią niesamowite połączenie smaków.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę. Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia. Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku. Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.