Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne racuchy - z sosem słodko kwaśnym stanowią niesamowite połączenie smaków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1071
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1071
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Składniki
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę. Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia. Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku. Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.