Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że na taką zapiekankę każdy się skusi.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25326
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25326
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 4. Warzywa również gotujemy w osolonej wodzie. 5. Fix rozrabiamy ze śmietaną oraz ½ szklanki zimnej wody i 5 minut gotujemy.
6. Układamy teraz warstwy zapiekanki, na dnie naczynia żaroodpornego makaron.
7. Na makaron wykładamy mięso.
8. Na mięso warzywa (można kilka zostawić do dekoracji).
9. Polewamy sosem serowym i posypujemy startym żółtym serem. 10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego.