Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla smakoszy!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Składniki
Rano wyjęłam ośmiorniczki z zamrażarki. W porze obiadowej: Wstawiłam ryż. Na patelni zeszkliłam cebulę, potem dodałam pokrojony czosnek, gdy ten się zezłocił dodałam sos pomidorowy. Po około 10 minutach sos powinien się zagęścić a świeże pomidory rozpaść. Dodałam opłukane ośmiorniczki, doprawiłam przyprawami- solą pieprzem, oregano i chili. Całość jeszcze parę minut smażyłam, aby wszystko przeszło smakiem. Dodałam więcej chili bo bardzo pasuje do tego dania. Sos z ośmiorniczkami wyłożyłam na ryżu i posypałam szczypiorem. Smacznego :)