Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla smakoszy!
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Rano wyjęłam ośmiorniczki z zamrażarki. W porze obiadowej: Wstawiłam ryż. Na patelni zeszkliłam cebulę, potem dodałam pokrojony czosnek, gdy ten się zezłocił dodałam sos pomidorowy. Po około 10 minutach sos powinien się zagęścić a świeże pomidory rozpaść. Dodałam opłukane ośmiorniczki, doprawiłam przyprawami- solą pieprzem, oregano i chili. Całość jeszcze parę minut smażyłam, aby wszystko przeszło smakiem. Dodałam więcej chili bo bardzo pasuje do tego dania. Sos z ośmiorniczkami wyłożyłam na ryżu i posypałam szczypiorem. Smacznego :)