Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2004
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2004
Składniki
Gicz cielęcą oprószyć lekko mąką. W szerokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać masło, smażyć kawałki mięsa do zrumienienia. Podsmażone mięso przełożyć do miski, trzymać w cieple.
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić do rondla i dusić przez 6-8 minut.
Do warzyw dodać odłożoną cielęcinę, podlać winem i dusić na średnim ogniu przez 10-15 minut.
Następnie wlać bulion, dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 1,5-2 godziny.
Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z czosnkiem i skórką cytrynową. Gicz cielęcą podawać posypaną gremolatą.