Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Gicz cielęcą oprószyć lekko mąką. W szerokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać masło, smażyć kawałki mięsa do zrumienienia. Podsmażone mięso przełożyć do miski, trzymać w cieple.
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić do rondla i dusić przez 6-8 minut.
Do warzyw dodać odłożoną cielęcinę, podlać winem i dusić na średnim ogniu przez 10-15 minut.
Następnie wlać bulion, dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 1,5-2 godziny.
Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z czosnkiem i skórką cytrynową. Gicz cielęcą podawać posypaną gremolatą.