Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania ossobuco potrzebujemy zaopatrzyć się gicz cielęcą. Danie jest przepyszne.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15507
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15507
Składniki
Na patelni z grubym dnem obsmażyć kawałki giczy na gorącej oliwie, wyjąć. Na patelnię wrzucić masło, cebulę, marchew i selera - pocięte w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać czosnek i gałązkę rozmarynu, listki szałwii a potem pomidory, wino. Zagotować i odparować wino ok. 10 minut. Przełożyć wszytsko do żaroodpornego garnka. Wstawić do piekarnika na ok. 1,5 godziny. Podawać z chlebem lub kaszą jaglaną. Posypać natką lub szałwią.