Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania ossobuco potrzebujemy zaopatrzyć się gicz cielęcą. Danie jest przepyszne.
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 82
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 82
Składniki
Na patelni z grubym dnem obsmażyć kawałki giczy na gorącej oliwie, wyjąć. Na patelnię wrzucić masło, cebulę, marchew i selera - pocięte w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać czosnek i gałązkę rozmarynu, listki szałwii a potem pomidory, wino. Zagotować i odparować wino ok. 10 minut. Przełożyć wszytsko do żaroodpornego garnka. Wstawić do piekarnika na ok. 1,5 godziny. Podawać z chlebem lub kaszą jaglaną. Posypać natką lub szałwią.