Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to idealne mięso wołowe, który nadaje się do wolnego pieczenia,
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9646
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3319
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6752
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9646
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3319
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6752
Składniki
Mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące pszennej. Na odpowiedniej wielkości rondlu, rozgrzewamy masło klarowane. Obsmażamy mięso na rumiany kolor i odkładamy na talerz. Na tym samym rondlu podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę i w plasterki czosnek. Gdy się przyrumienią, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, seler naciowy, pietruszkę i w kostkę korzeń selera. Warzywa smażymy ok. 10-15 minut i dodajemy przecier i pomidory z puszki. Dobrze mieszamy i dorzucamy podsmażone warzywa. Zalewamy białym wytrawnym winem. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy gałązkę rozmarynu, tymianku, kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Wlewamy 3 szklanki bulionu wołowego. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 90 minut, aż mięso będzie kruche i miękkie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.