Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to idealne mięso wołowe, który nadaje się do wolnego pieczenia,
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12718
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12718
Składniki
Mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące pszennej. Na odpowiedniej wielkości rondlu, rozgrzewamy masło klarowane. Obsmażamy mięso na rumiany kolor i odkładamy na talerz. Na tym samym rondlu podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę i w plasterki czosnek. Gdy się przyrumienią, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, seler naciowy, pietruszkę i w kostkę korzeń selera. Warzywa smażymy ok. 10-15 minut i dodajemy przecier i pomidory z puszki. Dobrze mieszamy i dorzucamy podsmażone warzywa. Zalewamy białym wytrawnym winem. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy gałązkę rozmarynu, tymianku, kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Wlewamy 3 szklanki bulionu wołowego. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 90 minut, aż mięso będzie kruche i miękkie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.