Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to idealne mięso wołowe, który nadaje się do wolnego pieczenia,
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3519
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3519
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Składniki
Mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące pszennej. Na odpowiedniej wielkości rondlu, rozgrzewamy masło klarowane. Obsmażamy mięso na rumiany kolor i odkładamy na talerz. Na tym samym rondlu podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę i w plasterki czosnek. Gdy się przyrumienią, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, seler naciowy, pietruszkę i w kostkę korzeń selera. Warzywa smażymy ok. 10-15 minut i dodajemy przecier i pomidory z puszki. Dobrze mieszamy i dorzucamy podsmażone warzywa. Zalewamy białym wytrawnym winem. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy gałązkę rozmarynu, tymianku, kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Wlewamy 3 szklanki bulionu wołowego. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 90 minut, aż mięso będzie kruche i miękkie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.