Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-11-2013
Roladki są bardzo aromatyczne i mają mnóstwo smaku :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3576
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3206
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3576
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3206
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30546
Składniki
4 plastry schabu należy rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki. Każdy plaster z jednej strony posmarowałam musztardą, delikatnie oprószyłam chilli, pokryłam plastrami boczku, ułożyłam po 4 cienkie paseczki czerwonej papryki i kilka piórek cebuli. Roladki ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami, aby się nie rozpadły. Z wierzchu osoliłam. Każdą roladkę należy obsmażyć na tłuszczu, aby się zamknęły pory. Po obsmażeniu roladki wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy minimum godzinę do miękkości w 180 stopniach.
Podczas pieczenia roladek można włożyć do piekarnika ziemniaki pokrojone w ósemki, które można delikatnie natłuścić olejem rzepakowym i obsypać przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki pieczemy około 40 minut.