Do góry

Dania główne Przepis na:

Ostre, aromatyczne roladki ze schabu

Przepis dnia 2013-11-08
Ostre, aromatyczne roladki ze schabu

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7140

Dodano:

Odsłon: 35082

Roladki są bardzo aromatyczne i mają mnóstwo smaku :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ostre, aromatyczne roladki ze schabu

Przygotowanie

  1. 4 plastry schabu należy rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki. Każdy plaster z jednej strony posmarowałam musztardą, delikatnie oprószyłam chilli, pokryłam plastrami boczku, ułożyłam po 4 cienkie paseczki czerwonej papryki i kilka piórek cebuli. Roladki ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami, aby się nie rozpadły. Z wierzchu osoliłam.
    Każdą roladkę należy obsmażyć na tłuszczu, aby się zamknęły pory. Po obsmażeniu roladki wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy minimum godzinę do miękkości w 180 stopniach.

  2. Podczas pieczenia roladek można włożyć do piekarnika ziemniaki pokrojone w ósemki, które można delikatnie natłuścić olejem rzepakowym i obsypać przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki pieczemy około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń