Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 787
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17633
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 787
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17633
Składniki
Dno garnka zalewamy cieniutką wartwą oleju, wrzucamy posiekaną cebulkę. Na to wkładamy kurczaka, solimy go. Wszystko podsmaża się na wolnym ogniu. Dodajemy posiekane lub wyciśnięte ząbki czosnku. I po kolei papryczki ,również posiekane.
Z pomidorów ściągamy skórkę i siekamy drobno. Dodajemy do garnka. Przykrywamy garnek i dusimy wszystko na wolnym ogniu około 40 min. Do smaku dodajemy sól,pieprz. Na końcu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
W między czasie gotujemy ryż, około 15 minut, w osolonej wodzie