Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30258
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30258
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Składniki
Dno garnka zalewamy cieniutką wartwą oleju, wrzucamy posiekaną cebulkę. Na to wkładamy kurczaka, solimy go. Wszystko podsmaża się na wolnym ogniu. Dodajemy posiekane lub wyciśnięte ząbki czosnku. I po kolei papryczki ,również posiekane.
Z pomidorów ściągamy skórkę i siekamy drobno. Dodajemy do garnka. Przykrywamy garnek i dusimy wszystko na wolnym ogniu około 40 min. Do smaku dodajemy sól,pieprz. Na końcu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
W między czasie gotujemy ryż, około 15 minut, w osolonej wodzie