Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad - surówka z kapusty włoskiej i oszukane zrazy czyli kotlety mielone nadziewane papryką i ogórkiem konserwowym ???? prosto, szybko i pysznie. polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12900
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12900
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4648
Składniki
przygotowanie surówki: Kapustę siekamy, przekładamy do miski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do kapusty. Koperek siekamy, dodajemy do marchewki i kapusty. Majonez mieszamy z octem, cukrem, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na około 15 min.
kotleciki: Wszystkie składniki na mięso mieszamy i odstawiamy na 15-30 min. Ogórki kroimy na 4 części, paprykę w 6 paseczków. Mięso dzielimy na 6 równych części. W zwilżonych dłoniach z mięsa robimy placki, smarujemy musztardą, kładziemy po 2 kawałki ogórka i jeden paseczek papryki. Zawijamy jak roladki. Smażymy na średnim ogniu z każdej strony, polecam pod przykryciem wtedy będzie wiadomo że mięso nie jest w środku surowe.