Do góry

Dania główne Przepis na:

Owoce morza w czerwonym curry

Owoce morza w czerwonym curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 206 Ocena: 1731

Dodano:

Odsłon: 1024

Curry z owocami morza, mango na mleczku kokosowym. Zrobicie w 15 minut a jeszcze szybciej zjecie. Uwielbiam smaki kuchni azjatyckiej a zapach curry unosi się po całej kuchni.

Składniki

  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1 mango małe
  • 250 g owoców morza
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 limonka
  • Pieprz ziołowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru świeżego
  • koperek lub kolendra
  • 150 g makaronu ryżowego
3-4 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Owoce morza w czerwonym curry

Przygotowanie

  1. Czosnek obrany drobno kroję. Imbir ścieram na tarce. Na patelni na oleju przesmażam czosnek, imbir, dodaję pastę curry i chwilę smażę. Dodaję owoce morza chwilę smażę. Wlewam mleczko kokosowe, dodaję sos sojowy, sól, pieprz, sok z limonki. Gotuję jeszcze dwie minuty. Na końcu dodaję mango pokrojone w paski. Podaję z makaronem ryżowym,koperkiem.

    Makaron gotuję według instrukcji opakowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń