Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 169
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 861
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 169
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 861
Składniki
Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez ok. pół godziny.
Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac musztardę. Gotowac do zgęstnienia.
Ugotowane ozorki pokroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.