Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35939
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35939
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez ok. pół godziny.
Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac musztardę. Gotowac do zgęstnienia.
Ugotowane ozorki pokroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.