Do góry

Dania główne Przepis na:

Paccheri zapiekane z mięsem mielonym

Paccheri zapiekane z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48845

Dodano:

Odsłon: 25334

:)

Składniki

  • 250 g fileta z indyka
  • 250 g wędzonego surowego boczku
  • 5 jajek
  • Bułka tarta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • Makaron paccheri (lekko obgotować)
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki śmietany 18 %
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 pomidor (plastry)
  • Sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paccheri zapiekane z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka i boczek zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko ,doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać z bułką tartą dolewając odrobinę mleka.

  2. Makaron napełnić przygotowanym mięsem mielonym. Nadziany makaron ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym.

  3. Jajka wraz z mlekiem i śmietaną rozbełtać. Dodać zioła prowansalskie ,gałkę muszkatołową ,sól i pieprz.

  4. Zalać makaron znajdujący się w naczyniu żaroodpornym.

  5. Na wierzch ułożyć plasterki pomidora.

  6. Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń