Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś pachwinę przygotowaną w sosie własnym ? Pachwina to takie mięso spod brzucha świnki jakby to lepiej wam określić ? Och to część z cyckami
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1365
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1365
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Składniki
Przygotować pasek pachwiny, pokroić ją na potrzebne nam porcje następnie od strony skóry ponacinać każdy przygotowany kawałek ( wtedy skóra podczas smażenia nie będzie się kurczyła )
Na patelnię wlać dwie lub trzy łyżki oleju rozgrzać go a następnie ułożyć przygotowane kawałki skórą w stronę patelni, smażyć z każdej strony na średnim ogniu tak aby powstał ładny rumiany kolor. Do podsmażonej pachwiny wlać całą przegotowaną wodę, dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy oraz ziela angielskie, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do pełnej miękkości mięsa
Jak już kawałki pachwiny są już miękkie i wyparowało dwie szklanki wody wtedy dodać przyprawę uniwersalną oraz paprykę w proszku i nadal dusić na wolnym ogniu do czasu aż zostanie mniej niż pół szklanki wody, na koniec dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki i poddusić jeszcze przez chwile do powstania sosu
Sos wychodzi sam z siebie kremowy i bardzo smaczny a zapach duszonego mięsa roznosi się po całym mieszkaniu. Gotowe kawałki mięsa podałam z ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz surówka z cebuli i pomidora w śmietanie, surówka może być dowolna kto jaką lubi a jeżeli u kogoś nie ma dostępu do pachwiny może można ją zastąpić boczkiem