Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny, praktyczny sposób na wykorzystanie fileta kurczaka, którym zaskoczysz Gości. W taki sposób mięso możemy przygotować na Świąteczny obiad lub na różne uroczystości. Mięso faszerowane pieczarkami oraz warzywami o smaku o pikantnym.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3139
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3139
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut, doprawiam pieprzem, solą. 3. Ogórki, paprykę kroję drobno, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Połowę sera łączę z ogórkami oraz papryką, mieszam.
4. Mięso układam w filiżance na około, w środek mięsa układam grzyby, następnie ser z ogórkiem i papryką.
5. Brzegami mięsa przykrywam farsz, odwracają filiżankę do góry dnem, wykładam mięso na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6. Wierzch smaruję sosem barbecue, kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia kotlety posypuję pozostałym żółtym serem.
8. Kotlety gotowe, podaję z frytkami oraz surówką. 9. Smacznego.