Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pad Thai – makaron z krewetkami, pastą z tamaryndowca i sosem rybnym. Jedno z najsłynniejszych dań kuchni tajskiej. Znaleźć je można w każdej, najbardziej podrzędnej tajskiej restauracji w Polsce. Nieszczęśliwie, podczas wizyty w Tajlandii nie miałem okazji skosztować tego dania. Pechowo, dopadłem pad thai dopiero w naszej Ojczyźnie i były to spotkania bolesne. Gdzie nie trafiałem – tragedia, gdzie nie jadałem – było gorzej i gorzej, porażka goniła porażkę. Lokalni mistrzowie woka i patelni skutecznie odstraszyli mnie od tego dania na wiele tygodni. Prawdziwe nieszczęście, problemy 1. Świata.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Zagotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki sosu dokładnie wymieszac w misce.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać czosnek.
Następnie dodac krewetki i smażyć przez 4-5 minut, wbić jajko energicznie mieszająć i smażąc, aż się zetnie.
odać na patelnię makaron i sos. Smażyć 3-4 minuty. Dodać cebulkę i kiełki
Można podawać z prażonymi orzechami ziemnymi.