Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pad Thai – makaron z krewetkami, pastą z tamaryndowca i sosem rybnym. Jedno z najsłynniejszych dań kuchni tajskiej. Znaleźć je można w każdej, najbardziej podrzędnej tajskiej restauracji w Polsce. Nieszczęśliwie, podczas wizyty w Tajlandii nie miałem okazji skosztować tego dania. Pechowo, dopadłem pad thai dopiero w naszej Ojczyźnie i były to spotkania bolesne. Gdzie nie trafiałem – tragedia, gdzie nie jadałem – było gorzej i gorzej, porażka goniła porażkę. Lokalni mistrzowie woka i patelni skutecznie odstraszyli mnie od tego dania na wiele tygodni. Prawdziwe nieszczęście, problemy 1. Świata.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 60
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4137
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 877
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 60
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4137
Składniki
Zagotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki sosu dokładnie wymieszac w misce.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać czosnek.
Następnie dodac krewetki i smażyć przez 4-5 minut, wbić jajko energicznie mieszająć i smażąc, aż się zetnie.
odać na patelnię makaron i sos. Smażyć 3-4 minuty. Dodać cebulkę i kiełki
Można podawać z prażonymi orzechami ziemnymi.