Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pad thai to nic innego jak smażony tajski makaron z dodatkami i jajkiem. Taki tajski street food, który zachwyca swoim smakiem i aromatem. Idealny na jesienny obiad, kolację czy posiłek do pracy.
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 315
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 606
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 315
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 606
Składniki
Składniki sosu zmiksować. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu ok. 4 minuty lub namoczyć w zimnej wodzie (bez gotowania) przez 4 godziny. Ugotowany makaron odcedzić, zahartować i polać olejem ryżowym. Wymieszać.
W woku rozgrzać olej, dodać pokrojoną na cienkie plasterki szalotkę oraz czosnek, krótko przesmażyć. Dodać pokrojoną na cienkie plastry pierś z kurczaka. Zwiększyć gaz i smażyć ok. 2 minuty. Dodać sos, makaron i kiełki. Wymieszać. Zmniejszyć gaz, zawartość patelni zsunąć na bok i wbić jajka, rozmieszać je i kiedy zaczną się ścinać połączyć z makaronem. Pad thai podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać posiekaną dymką ze szczypiorem, kolendrą, płatkami chili (opcjonalnie), posiekanymi orzeszkami ziemnymi i skropić sokiem z limonki.