Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wakacjach skosztowaliśmy hiszpańską paellę, boski smak...więc zapragnęliśmy odtworzyć ją w domu.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 147
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10467
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 147
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10467
Składniki
Papryki kroimy w paski, filety z kurczaka na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, osączony z zalewy groszek, smażymy 5 min. Na drugiej patelni (dużej) szklimy posiekane cebule i czosnek. Dodajemy mięso i lekko podsmażamy, dodajemy warzywa, opłukany ryż, a po paru minutach pokrojone w paski pomidory (sparzone, bez nasion) i kawałki oliwek. Bulion mieszamy z szafranem. Szklankę bulionu wlewamy do paelli i dusimy na wolnym ogniu, 25 min razem z owocami morza. Następnie dolewamy resztę bulionu, dusimy (do suchego) cały czas mieszając. Paellę skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.