Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze jedzenie to swojskie przysmaki , jajecznica na chlebie z własnoręcznie zbieranymi maślakami, kurkami i podgrzybkami w górskich lasach. Okraszone serem typu koszyczkowego Quark ( ser taki przed wojną był specjałem Karkonoszy i sudetów) obecnie wyrabiany jest głównie w Czechach i Tyrolu, choć w Sudetach stanowił przez wiele wieków lokalną walutę także) Taka pajda wędrowca bo i syte, smaczne i trzyma cały dzień
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 14
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 392
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 14
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 370
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 392
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 145
Składniki
Grzyby świeże płóczemy , czyścimy i kroimy, podsmażamy i dusimy z cebulką na maśle ok 20 minut. Potem nakładamy cepłe na chleba pajdy wieńcząc całość plastrami sera i krojonym pomidorkiem