Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dość powszechnie znana ale przygotowywana na różne sposoby. Jedni zalewają ryż bulionem, inni mieszanką przypraw z colą a ja polecam wodę z keczupem i przyprawami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Składniki
Paprykę mieloną ostrą i słodką, curry, sól i pieprz mieszamy a następnie przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy pałki. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż a na nim układamy plastry cebuli.
Na cebuli układamy pałki drobiowe. Dobrze jest jeśli mięso leży w jednej warstwie pałka obok pałki/ a nie jedno na drugim.
Z podanych składników /woda, keczup, masło, pieprz, sól, papryka, cukier, czosnek/ przygotowujemy zalewę, zagotowujemy ją i gorącą zalewamy ryż i pałki w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy ok. 90 min. Ryż podajemy z pałkami. Możemy dodatkowo podać ulubioną surówkę lub warzywa konserwowe /paprykę czy ogórki/.