Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dość powszechnie znana ale przygotowywana na różne sposoby. Jedni zalewają ryż bulionem, inni mieszanką przypraw z colą a ja polecam wodę z keczupem i przyprawami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5517
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5517
Składniki
Paprykę mieloną ostrą i słodką, curry, sól i pieprz mieszamy a następnie przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy pałki. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż a na nim układamy plastry cebuli.
Na cebuli układamy pałki drobiowe. Dobrze jest jeśli mięso leży w jednej warstwie pałka obok pałki/ a nie jedno na drugim.
Z podanych składników /woda, keczup, masło, pieprz, sól, papryka, cukier, czosnek/ przygotowujemy zalewę, zagotowujemy ją i gorącą zalewamy ryż i pałki w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy ok. 90 min. Ryż podajemy z pałkami. Możemy dodatkowo podać ulubioną surówkę lub warzywa konserwowe /paprykę czy ogórki/.