Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki kurczaka w ziołach.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do naczynia. Dodajemy olej, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia w którym będziemy piec i polewamy tłuszczem z patelni.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 220 °C przez 30 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.