Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki kurczaka w ziołach.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 37
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29941
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9045
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 766
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 37
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29941
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9045
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 766
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do naczynia. Dodajemy olej, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia w którym będziemy piec i polewamy tłuszczem z patelni.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 220 °C przez 30 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.