Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki kurczaka w ziołach.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24851
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24851
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do naczynia. Dodajemy olej, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia w którym będziemy piec i polewamy tłuszczem z patelni.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 220 °C przez 30 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.