Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki kurczaka w ziołach.
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 530
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2370
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20268
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 530
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2370
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20268
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do naczynia. Dodajemy olej, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia w którym będziemy piec i polewamy tłuszczem z patelni.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 220 °C przez 30 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.