Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka pieczone w ziołach

Przepis dnia 2021-09-02
Pałki kurczaka pieczone w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1139

Dodano:

Odsłon: 844

Pieczone pałki kurczaka w ziołach.

Składniki

  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pałki kurczaka pieczone w ziołach

Przygotowanie

  1. Kurczaka oczyszczamy, myjemy i przekładamy do naczynia. Dodajemy olej, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.

  2. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor z każdej strony.

    Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia w którym będziemy piec i polewamy tłuszczem z patelni.


  3. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 220 °C przez 30 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń