Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki Kurczaka w sosie marchewkowym

Pałki Kurczaka w sosie marchewkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2846

Dodano:

Odsłon: 1076

Z niewielkiej ilości składników można stworzyć naprawdę proste, smaczne i przede wszystkim domowe danie np. na niedzielny obiad. Marchew nadaje temu daniu nutkę słodkości.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama
Pałki Kurczaka w sosie marchewkowym

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka oczyszczamy i myjemy. Nacieramy słodką papryką solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia smażymy z obu stron na oleju i przekładamy do garnka.
    Na pozostałym tłuszczu podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
    Przekładamy do kurczaka.
    Zalewamy wodą aż do przykrycia mięsa.
    Dodajemy drobno posiekaną marchewkę, kilka liści laurowych i czosnek niedźwiedzi.
    Gotujemy aż do miękkości mięsa i marchewki.
    Doprawiamy do smaku solą i świeżo zielonym pieprzem.
    Po ok. 5 min. wyjmujemy mięso.
    Pozostały sos zagęszczamy mąką wcześniej rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
    Zagotowujemy.
    Aby kurczak nie był zimny przekładamy do sosu.
    Podajemy z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń