Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt skomplikowany pomysł na obiad...
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 328
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42439
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 328
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42439
Składniki
Podudzia obieramy ze skóry, nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie każde podudzie owijamy w dwa plastry wędzonego boczku. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, po czym podlewamy je wodą i dodajemy pomidory z puszki łącznie z zalewą. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na bardzo wolnym ogniu. Do sosu dodajemy suszoną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem do smaku według własnego smaku.