Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki w boczku

Pałki w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 925

Dodano:

Odsłon: 4330

Niezbyt skomplikowany pomysł na obiad...

Składniki

  • 5 podudzi z kurczaka
  • 10 cienkich plasterków surowego boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra mielona
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżki oleju
  • duża szczypta suszonej bazylii
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pałki w boczku

Przygotowanie

  1. Podudzia obieramy ze skóry, nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na godzinę.

    Po tym czasie każde podudzie owijamy w dwa plastry wędzonego boczku.

    Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, po czym podlewamy je wodą i dodajemy pomidory z puszki łącznie z zalewą.

    Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na bardzo wolnym ogniu.

    Do sosu dodajemy suszoną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem do smaku według własnego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń