Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt skomplikowany pomysł na obiad...
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8749
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4664
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 604
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8749
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4664
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 604
Składniki
Podudzia obieramy ze skóry, nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie każde podudzie owijamy w dwa plastry wędzonego boczku. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, po czym podlewamy je wodą i dodajemy pomidory z puszki łącznie z zalewą. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na bardzo wolnym ogniu. Do sosu dodajemy suszoną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem do smaku według własnego smaku.