Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i soczyste. Idealna propozycja na ciepły obiad.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3140
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3140
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem, obierz ze skórki. Pałki posyp obficie przyprawą do kurczaka. Mięso zrumień na tłuszczu na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojoną w cienkie paski paprykę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dodaj do kurczaka. Pomidory pokrój w kostkę. Wrzuć do kurczaka. Duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Dołóż pokrojone na pół oliwki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut. .