Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki w papryce i pomidorach

Pałki w papryce i pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3533

Dodano:

Odsłon: 640

Pyszne, kruche i soczyste. Idealna propozycja na ciepły obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory zalej wrzątkiem, obierz ze skórki. Pałki posyp obficie przyprawą do kurczaka. Mięso zrumień na tłuszczu na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojoną w cienkie paski paprykę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dodaj do kurczaka. Pomidory pokrój w kostkę. Wrzuć do kurczaka. Duś pod przykryciem przez ok. pół godziny. Dołóż pokrojone na pół oliwki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut.
    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń